Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 5 łyżek
mąa tortowa 0.5 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotowane przepuścic przez praskę .Dodajemy mąki ,jako i dobrze wyrabiamy .Dzielimy na 6 części i robimy z każdej wałek.Dzielimy go na mniejsze części. Rękami kształtujemy krążki ,palcem robimy dziurkę ,wgłębienie .Gotujemy w osolonej wodzie 5-10 minut od momentu wypłynięcia.Podajemy z sosem lub polane margaryną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.12.2013 08:13
uwielbiam slaskie
IKrakowianka 28.04.2013 19:46
bardzo lubię do roladek
Wafelek2601 10.02.2013 17:24
Bardzo lubię kluski śląskie
caralajna 03.07.2012 08:15
fajne kluski
Elżbieta17 08.04.2012 14:04
pyszne:)
pacpaw 01.02.2012 19:24
najlepsze
barbara11561 01.12.2011 06:52
świetne
Anna133 11.08.2011 07:04
dawno nie robiłam
ben-ka 19.05.2011 09:11
lubię kluski śląskie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak