parówki z pieczarkami

parówki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 kg
  • pieczarki

    75 dag
  • masło

    15 dag
  • cebula

    3 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, włożyć do dużego rondla, dodać połowę masła i dusić na małym ogniu aby się zeszkliła.( nie powinna się zrumienić ).
Wówczas podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz do smaku i paprykę. Dusić na małym ogniu. Jeżeli koncentrat jest za kwaśny dodać trochę cukru. W tym czasie pieczarki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w ćwiartki i obrumienić na reszcie masła. Wrzucić do sosu. Parówki kroić w grube plastry i również wrzucić do sosu.
Poddusić jeszcze 10 min. i odstawić.
Potrawa jest najsmaczniejsza odgrzewana.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

02.05.2011 12:51
no nie wiem...

kokos987

18.12.2010 19:08
no ślinka cieknie

agata1722

15.09.2010 09:39
ciekawy przepis

Ewa111

21.06.2010 18:17
Robię podobnie ,bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat