Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2,5 szklanki
kasza manna 2 szklanki
jajko 5 szt
mięso mielone wieprzowo-wołowe 80 dkg
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki inaczej

Kapustę drobno poszatkować,przełożyć do miski i solimy. Wodę która puści kapusta odlewamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule w drobną kostkę i podduszamy na oleju. Kapustę ,ryż,jajka, kaszę,mięso i cebulę doprawiamy i mieszamy (jak mielone) Formujemy „gołąbki”Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gołąbki układamy w brytfance, wlewamy 2 szkl. wody (ewentualnie bulion warzywny – może być z kostki)przykrywamy folia aluminiową. Pieczemy godzinę w piekarniku w temp. 180C .podajemy z sosem pomidorowym, udekorowane natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.02.2012 14:13
ciekawy sposób na gołabki !
aleksa123 05.12.2011 15:07
super są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak