Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek, w całosci 2-3 kg
papryki słodkiej 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyzka
chili Prymat 2 łyżki
sos barbecue
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka na grilla

Zmieszać wszystkie suche przyprawy i tym natrzeć obie strony płatów żeberek. Szczelnie owinąć w folie aluminiowa. Położyć na grilla na 1 godzinę ( w połowie pieczenie przewrócić na druga stronę). Po godzinie jeśli mięso jest miękkie, posmarować sosem i chwilkę opiec na grillu już bez folii. Jeżeli nie lubicie ostrych potraw, to można użyć mniejsza ilość mieszanki , a resztę przechować na następny raz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak