Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec jablkowo - orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 60 dag
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
szklanka cukru
margaryna
10 dag masla
4 łyżki kwaśnej śmietany
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec jablkowo - orzechowy

z wyżej wymienionych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 częsci i pieczemy w 2 blaszkach na złoty kolor

Masa jabłkowa
1kg jabłek
1 szklanka cukru
1 galaretka cytrynowa

jablka obieramy i ucieramy na tarelku o grubych oczkach, prażymy z cukrem na wolnym ogniu, gdy są miekkie to dodajemy (sypką) galarteke i mieszamy do rozpuszczenia.

Masa orzechowa
1 maslo
0,5 szklani cukru pudru
0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich
3/4 szklanki gorącego mleko.

masło ucieramy z cukrem pudrem, orzechami i mlekiem, gdy przestygnie to przekladamy ciasto
1. ciasto
2.jabłka prażone
3 ciasto
4. krem
5 dowolna polewa (najlepiej kakaowa lub czekoladowa)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 01.12.2011 17:13
hmmmm,,, pycha:)P
Marybeth
Marybeth 20.11.2011 14:32
smakowity :)
Justyna73 01.06.2011 14:12
smaczne
Krystyna32 25.03.2011 06:46
extra
Emilia21 28.09.2010 14:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak