Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 0,5 kg
jajko 1 szt
sól
mąka
śmietana
kostka rosołowa 1 szt
pieczarki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy do niego jajko i mieszamy, dodajmey odrobinę bułki tartej i mieszamy. Pieczarki kroimy na grubsze kawałki. Gotujemy bulion na kostce rosołowej. z mięsa formujemy pulpeciki i podsmażamy na oleju, następnie podsmażamy pieczarki. Z bulionu rozrabiamy sos. Rozrabiamy wodę z mąką i dodajemy do bulionu. Doprawiamy i dodajemy śmietankę, wrzucamy pulpeciki i pieczarki i gotujemy na małym ogniu,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 18.04.2012 22:44
dziękuję
Goya 15.04.2012 16:10
super
Beatris 15.08.2011 15:29
Bardzo lubię pulpeciki w takim sosie.
jolaxa1 23.01.2011 22:32
mniam
marta0906 12.11.2010 13:22
Świetne
Anita21 06.10.2010 18:55
faktycznie,ciekawe te pulpety
Ewa111 29.09.2010 08:27
nigdy nie robiłam pulpetów sosie pieczarkowym muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak