Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w sosie waniliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 0,5 kg
żółtko jajek 2 szt
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w sosie waniliowym

Truskawki umyć, ułożyć w salaterkach. Żółtka utrzeć z cukrem. Część mleka zagotować, resztę wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do gorącego mleka. Gorący kisiel wlać do utartych żółtek, dodać cukier waniliowy i jeszcze chwilę gotować, bez przerwy mieszając. Wystudzonym sosem oblać truskawki przed samym podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.07.2012 09:26
truskawki i wanilia to doskonałe połączenia
Magula 13.06.2012 09:13
mniam pycha
Monika193
Monika193 10.10.2010 11:33
szkoda ze nie ma już truskawek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak