Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso lub kości do nagotowania zupy
marchew
ziemniaki
szczaw
przyprawa uniwersalna
śmietana 12%
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Na mięsie ugotować wywar, dodać drobno pokrojoną marchewkę (lub startą na tarce jarzynowej) oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Na końcu dodać pokrojone liście szczawiu (tak 5 min przed wyłączeniem zupy, bo szczaw bardzo szybko się gotuje. Zaciągnąć śmietaną i przyprawić do smaku. Jajka ugotować na twardo, dwa drobno pokroić i wrzucić do garnka, pozostałe przekroić na pół i po jednym jajku włożyć do zupy w talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 30.07.2012 12:39
super
SYLKA 31.05.2012 09:27
pycha
Ada-Gaba 06.02.2012 07:15
dobra
Mirka-Ludomila 01.06.2011 11:10
smaczna
Magdalena1110 09.03.2011 06:49
smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak