Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 60 dag
cebula 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki duszony

Nerki oczyścić, pokroić na porcję i dokładnie umyć. Włożyć do sporej ilości wody, obgotować, wylać wodę. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać pokrojone nerki, podlać wodą i gotować. Miękkie nerki doprawić jasną zasmażką z reszty tłuszczu i mąki. Dodać zieleniną, przyprawić do smaku. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.08.2012 11:42
smaczne
mehia 07.06.2011 18:52
to jednak nie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak