Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron jajeczny

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 szt
sól do smaku
woda 1-2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron jajeczny

Mąkę wysypać na stolnicę, formułując stożek. Zrobić dołek i wbiJAĆ jajka, dodać wodę z solą i wyrobić na elastyczne cisto. Rozwałkować i nieco przesłuszyć. Zwinąć w rulon i pokroić na plasterki lub kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 31.05.2012 08:36
apetyczny
jogobella231
jogobella231 19.02.2012 20:12
pycha
ronald88 22.01.2012 11:10
pycha
pigila
pigila 07.12.2011 23:29
super
Justyna Jussstiii 27.09.2011 11:46
super
Olaa 14.08.2011 09:50
najlepszy
tomek18 04.06.2011 10:29
taki najlepszy
iza15 11.05.2011 23:45
domowy makaron górą!!
Emilia22 17.09.2010 08:38
zgadzam się
aga130982 07.06.2010 13:16
makaron własnej roboty jest najlepszy ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak