Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z otrębami MDC

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z otrębami MDC

350 ml letniej wody,
2,5 dag świeżych drożdży,
2 łyżki oliwy,
45 dag przesianej mąki pszennej,
5 dag otrąb pszennych,
1 plaska łyżeczka soli,
2 łyżki posiekanych ziół (oregano, natka bazylia) lub 1 łyżeczka kminku lub 1 łyżka
przyprawa do sałatek

W małej miseczce wymieszać drożdże z 50 ml wody. Wlać do zbiornika maszyny razem z resztą wody i oliwą. Dodać mąkę, otręby, sól i wybrany składnik dodatkowy. Lub z niego zrezygnować w ogóle. Lub dodać inny. Ustawić program podstawowy (u mnie wersja szybka), średnie zrumienienie skórki i wagę 75 dag. Upiec chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 18.09.2013 10:58
muszę spróbować
ilka_86 07.07.2012 08:35
na pewno pyszny i zdrowy
Barbara40 20.10.2011 18:03
Smakowity ,poniewaz lubie Twoje przepisy na pewno zrobie
IZABELA29 18.10.2011 09:29
piękny
monciasz 09.02.2011 02:10
uwielbiam takie domowe chlebki, na pewno skorzystam z tego przepisu
Beata73 15.10.2010 09:31
dietetyczny i smaczny!
Kryska73 11.10.2010 15:45
robię podobny i wszystkim bardzo smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak