Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos paprykowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chili 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
wino czerwone 150 ml
sól, pieprz, cukier do smaku
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sos paprykowy

papryki i chili oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać. cebulę i jabłko obrać. wszystko pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oliwie. dodać odrobinę wody, poddusić, wlać wino i dusić na małym ogniu. następnie zmiksować i przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. sos świetnie pasuje do potraw z wieprzowiny i drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.02.2011 13:55
tak fajny
kasiurek 26.10.2010 17:11
fajny sosik
elżbieta20 05.10.2010 21:41
dobrze brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak