Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówkowe zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
ser żółty 20 dag
mąka 35 dag
3/4 szklanki mleka
szczypta soli
drożdże 3 dag
parówki 0,5 kg
olej 2 łyżki
papryka czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: parówkowe zapiekanki

Z mąki, drożdży, ciepłego mleka, soli, oleju wyrób ciasto. Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. w tym czasie pokrój pieczarki w kostkę, a paprykę w cienkie paski.
Wyrośnięte cienkie ciasto cienko rozwałkuj. Wycinaj prostokąty, a następnie na każdym z nich układaj parówkę, odrobinę pokrojonych pieczarek i kilka pasków papryki. Dokładnie zlepiaj brzegi ciasta. Na wierzchu każdego rulonu połóż pasek żółtego sera. Piecz około 30 minut w temp. 180.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 04.02.2011 09:48
ciekawy przepis, moze być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak