Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki z indyka w sosie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
sok z cytryny
sól
pieprz
2 łyżki masła
cebula 1 szt.
papryczka chili
łyzka curry
łyżeczka mąki
olej 2 łyżki
śmietana 12-procentowa 250 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z indyka w sosie curry

pierś z indyka pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Masło i olej rozgrzać na patelni, usmażyć mięso z obu stron. Zdjąć z ognia.
Cebulę, kawałek świeżego imbiru i papryczkę chili posiekać, podsmażyć na tej samej patelni. Wlać śmietanę rozrobioną z curry i mąką, gotować 5 minut. Przyprawić sosem polać eskalopki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak