Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik litewski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2,5 l
botwinki 1 pęczek
korzonki buraków
jajko 2
ogórki kiszone 2
octu 1 łyżeczka
koperek, szczypiorek według uznania
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik litewski

Botwinkę pokroić drobno i zalać wrzącą wodą (0,5l). Chwilę pogotować z octem. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie do zupy dodajemy pokrojone ogórki, szczypiorek, koperek, ugotowane na twardo i poszatkowane jajka. Na koniec dolewamy zsiadłe mleko i doprawimy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 29.04.2011 13:43
fajne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak