Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w cukrze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
woda 1 litr
cukier 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w cukrze

owoce obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. wodę zagotować z cukrem, ugotować syrop, włożyć owoce, gotować na małym ogniu, aż owoce będą szkliste. po ugotowaniu wyjąć z syropu, osączyć, ułożyć na metalowej nierdzewnej kratce, podsuszyć w piekarniku. gdy owoce są już dostatecznie osuszone ( ale w środku wilgotne), przełożyć do słoików i zakręcić wieczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak