Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
sól do smaku
masło 2 łyzki
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka

Zalewamy grzyby letnią wodą i odstawiamy na 2 h.

Gotujemy do miękkości w tej samej wodzie. po ostudzeniu bardzo drobno siekamy. Bardzo drobno pokrojona cebule dusimy na masle, dodajemy posiekane grzybki, solimy i doprawiamy do smaku. Studzimy

Z maki, jaja, soli i odbrobiny gorącej wody zagniatamy ciasto na uszka. Rozwałkowujemy na cieńki placek, z którego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nakładamy farsz na ciasto i lepimy uszka. Gotujemy i podajemy z barszczem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 19.10.2011 15:29
zapachniało wigilią
artur7 24.09.2011 15:24
fajne
marcia71 26.05.2011 09:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak