Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z jabłek i pigw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
sok z cytryny do smaku
jabłka 2 kg
pigwa 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z jabłek i pigw

owoce umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki (włożyć do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniały).obierki i gniazda nasienne zalać niedużą ilością wody, rozgotować, odcedzić. wywar połączyć z owocami i cukrem, gotować na małym ogniu do chwili, aż uzyskamy właściwą konsystencję, doprawić sokiem z cytryny. przełożyć do słoików, zakręcić, chwilę zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.01.2011 09:33
musi byc pyszny, nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak