Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowo-grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sera żółtego 1 kg
pieczarek 0.5 kg
pęczek natki pietruszki
łyżka masła
pieprz i sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowo-grzybowa

pieczarki myjemy i kroimy w cienkie półplaterki, po czym smażymy do miekkosci na masle, gdy sa juz miekkie, to doprawiamy pieprzem i solą, siekamy drobno natke pietruszki, wrzucamy do garnka i dokladnie mieszamy. Odtsawic do wystygniecia (ale nie moga byc zimne). w tym czasie nastawiamy duży garnek wody, całą kostke sera wrzucamy do specjalnej foli (np z jana niezbednego) zawiązujmy i gdy woda sie gotuje to wrzucamy i trzymamy w niej (ciagle sie ma gotowac) ok 5-8 minut. Tak aby ser sie całkowicie roztopil. Wyciagamy z wody, szybko rozcinamy folie i wylewamy ser na blat, lekko rozciagamy dłonmi by powstal prostoką nieco wiekszy niz tradycyjna blaszka do ciast. Wykładamy na to pioeczarki, rozprowadzamy równomiernie i jeszcze cieple zawijamy w rolade, owijamy w folie aluminiowa i ostawiamy na kilka godzin do stęzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.05.2012 00:32
pycha
jasiek 12.01.2012 11:10
ekstra zestaw
edi 17.11.2011 16:14
Z pewnością spróbuję:D
Natalia/tubisiek 05.09.2011 20:53
nie jadłam ale wydaję się być smaczne :)
Faustyna 20.07.2011 14:06
Fantastyczny pomysł! Z chęcią go wykorzystam!
Adrian5 25.06.2011 11:47
Brzmi przepysznie ;)
angelika14 08.04.2011 17:16
Bardzo fajne danie
ben-ka 23.01.2011 11:25
Robię roladę z sera ale z warzywami i serkiem topionym ale z pieczarkami też by mi pewnie smakowała:)
Magdalena/26Mooi 11.11.2010 06:40
tylko dla smakoszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak