Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bankietowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane marchewki 2 szt
seler 100 g
pory 2 szt
Kukurydza z Puszki 150 g
pęczek szczypiorku 1 szt
korniszony 150 g
grzybki marynowane 100 g
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyzki
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 0,5 szt
ząbki czosnku 2 szt
sól, pieprz, cukier do smaku
ryż 500 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bankietowa

Warzywa szatkujemy, dodajemy kukurydzę, posiekane grzybki, korniszony i szczypiorek. Całość mieszamy z ugotowanym ryżem. Majonez, musztarde, jogurt, sok z cytryny i posiekany czosnek dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Zalewamy sałatkęi całość delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 19.10.2011 15:28
super
Magdalena80 24.03.2011 23:36
świetna
marta639 17.09.2010 21:12
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak