Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
majonez
musztarda
natka pietruszki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 10

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy. Pieczarki trzemy na tarelku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek. Duża ilosc natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy duzą iloscia pieprzu i solą do smaku. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 21.12.2011 09:09
jajka na pewno smaczne ale ta mycha jest super
jolaxa1 29.06.2011 22:07
super
Izka192 24.02.2011 12:48
też takie robię,pycha:)
monisia1977 12.12.2010 09:23
dobre
Smakosz6 07.11.2010 13:38
ale super~!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak