Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 30 dag
rodzynki 15 dag
skórka pomarańczowa 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jaja 10 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier puder 30 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
orzechy mielone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy

Masło ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku, ucieramy do białości. Dodajemy zmielony mak wymieszany z bułką tartą oraz dodatkami. Pod koniec dodajemy zmielone orzechy a na samym końcu ubitą pianę z białek. Pieczmy 1h w 180st. Placek polewamy ulubioną polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak