Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na wędzonym boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
kminek
ziele angielskie
kiełbasa podwawelska
ewentualnie resztki pieczeni
cebula biała
marchew
planta
koncentrat pomidorowy
boczek wędzony 20-30 dag
kapusta kiszona 1,5-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na wędzonym boczku

Kapustę opłukać,zalać wodą,dodać ziele,liść i kminek i dusić.Na plancie podsmażyć kiełbasę(w kawałeczkach),pokrojony boczek i resztki pieczeni,na koniec dodać cebulę.Marchewki pokroić i dodać do kapusty.Mieszać by nie przypalić.Dorzucić wędliny z cebulą i podlać odrobiną wody.Doprawić koncentratem,solą,pieprzem i przyprawą do bigosu.Dusić i nie spuszczać z oczu by nie spalić:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 15.06.2011 14:12
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak