Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Milkiłej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
makka 1 szklanka
cukier drobny 1/2 szklanki
cukier waniiowy 2 sztuki
mleko 3,2% 1/2 szklaki
mleko w proszku 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Milkiłej

białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać żółtka dalej ubijać na koniec dodać make z proszkiem i delikatnie wymieszać
masa
masło rozbić na pusz czysta masę dodać mleko zagotowane z cukrem ostudzone dalej miksować na koniec dodać mleko w proszku masę wstawić na chwile do lodówki
biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą i do lodówki aż zastygnie na wierzch można polać biała czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 13.01.2012 22:10
mniam, bardzo lubię to ciasto
cukiereczek 17.09.2011 09:33
wspaniałe
Ewa111 15.02.2011 13:43
bardzo apetyczne ciasto
ewasylwia 30.01.2011 12:02
fajne ciasto
Iwusia 30.09.2010 12:05
super ciacho !
Małgorzata113 27.09.2010 08:12
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak