Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki na zimno do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5 kg
woda 1 litr
ocet 10 % 2 szkl
cukier 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 4
pieprz kilka ziaren
czosnek 1/2 główki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki na zimno do słoików

Buraki zagotować, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Pozostałe składniki oprócz oleju zagotować. Ostudzić i dodać olej, zalewę wlać do buraków, wymieszać. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak