Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 800 g
grzyby 250 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
mleko 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka z grzybami

Filety z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Grzyby czyscimy i kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostke. Na łyżce oleju smażymy cebule, grzyby, doprawiamy solą i pieprzem i razem smażymy przez 15 min. Na każdy filet nakładamy farsz, rolujemy filet w roladkę i spinamy wykałaczka. Roladki panierujemy w jajku rozstrzepanym w łyżce mleka oraz w bułce tartej. Kładziemy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smazymy z wszystkich stron, az roladki się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 05.05.2011 19:45
fajne
agata1722
agata1722 26.02.2011 11:23
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak