Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Świńskie ryjki\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
olej 3-4 łyżki
pieprz,papryka słodka i ostra,majeranek, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: \"Świńskie ryjki\"

Każdą parówkę pokroić na trzy części,każą nakroić do polowy /powstanie \"ryjek\"/.Ryjki obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Osobno zeszklić posiekane cebule. Na nie wyłożyć pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki. Posolić. Gdy puszczą sok, dodać koncentrat /wg upodobań mniej lub więcej/, pieprz, majeranek,po szczypcie obu papryk, wymieszać. Dodać parówki, podlać łyżką,dwiema wody, chwilę dusić pod pokrywką , potem dosmażyć bez pokrywki.
Podawać z pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 18.10.2011 17:29
nazwa fajna
Edyta31 22.09.2011 21:43
extra pomysł
gosia47-47 03.05.2011 13:53
ciekawe
kriso 01.05.2011 09:30
chętnie sprawdzę
Dorota76 06.11.2010 21:41
świetna nazwa
edyta51 16.09.2010 20:53
pycha
Kate131 15.08.2010 09:06
pyszne
cukiereczek 20.05.2010 11:50
Zabawna nazwa, spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak