Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagów 0,5 kg
rozolu z kury 1 l
mąki 1 łyżka
masło
żółtko jajek 1
śmietany 3 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowy

Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Po odparowaniu części wody, dolewamy rosół z kury. Z mąki i masła robimy zasmażkę na patelni. Dodajemy do zupy cały czas mieszając, żeby nie było grudek. Żółtko ucieramy ze śmietana i również wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak