Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru z warzyw 1 l
kopru pęczek
mąki 3 łyżki
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1
śmietany 0,5 szklanki
masło
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Koperek siekamy i smażymy na patelni z dodatkiem masła. Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do wywaru. Do zupy wlewamy również mleko. Dodajemy koper. Śmietanę mieszamy z żółtkiem i wlewamy do zupy, doprawiamy przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak