Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa krówkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 1 szkl
mleko 1 szkl
cukier wanilinowy
margaryny 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa krówkowa

Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Masę łatwo przypalić zwłaszcza, że gotujemy ja ok godziny. Będzie gotowa, kiedy zmieni kolor na nieco brązowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 20.09.2012 23:23
wyszła bardzo fajna, ale gotowałam ją ponad 2 godziny :) może za mały gaz miałam
IrenaM 20.09.2012 21:18
mam nadzieję, że wyjdzie, bo właśnie się za nią zabieram :)
djkatee 26.09.2010 22:52
W przepisie powinno być 70 g. Przepraszam za pomyłkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak