Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta 1 głowa
jajko 1-2 szuki
sól do smaku
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście. Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać. Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty. Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę. Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.12.2013 23:41
Uwielbiam domowe gołąbki
IKrakowianka 02.05.2013 21:31
lubię takie dania
Katarzyna/kate1980 24.05.2012 19:57
uwielbiam gołąbki
izoldaaa6 04.01.2012 12:42
moja mama zawsze piecze w piekarniku, muszę jej [powiedzieć żeby spróbowała tego sposobu :)
Mirka-Ludomila 25.04.2011 11:42
bardzo lubię
madagaskar 15.03.2011 18:16
fajnie wyglądają
madagaskar 15.03.2011 18:16
fajnie wyglądają
manaika 27.02.2011 14:51
uwielbiam
Iwusia 27.09.2010 09:57
zjadłabym teraz takiego gołąbka :)
pacpaw 27.09.2010 09:50
zawsze mam problem z zawijaniem. Musze se pomagać nitkami. Ale warto. Smak nie z tej ziemi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak