Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka gotowane na twardo z majonezem i szczypiorkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
sól 0,5 łyżeczki
majonez 10 łyżeczek
posiekany szczypiorek 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka gotowane na twardo z majonezem i szczypiorkiem

Wodę zagotować z dodatkiem soli. Jajka należy wkładać na gotującą się wodę. Gotować na twardo przez około 8 minut. Następnie po przestudzeniu przekroić na połówki, układać na talerzu, dekorować majonezem i posypać drobniutko posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.10.2013 20:10
lubię takie jajeczka
Katarzyna/kate1980 16.04.2012 21:21
pyszne
manaika 19.01.2012 23:06
proste i smaczne;)
IZABELA29 22.11.2011 14:25
tak tradycyjnie ale zawsze smacznie
Iwusia 27.09.2010 09:53
Bardzo lubię takie jajeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak