Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ze sliwkami i budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1/2 kg.
mąka 2.5 szkl
cukier 1.5 szkl.
masło 1 kostka
mleko 3,2% 1 litr
śmietana 2 lyzek
jajko 6 szt
cytrynka
proszek do pieczenia łyżka
budyń 2 op.
kakao 2 lyzki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ze sliwkami i budyniem

wyciskamy sok z cytryny.maslo ucieramy z cukrem ,dodajemy ok.100ml mleka,make ,i jajoka ,proszek,sok z cytryny i smietane.ucieramy na gladka mase.dzielimy na 2 czesci do1 dajemy 2 lyzki kakao do 2 make 2 lyzki. na blache najpierw wylewamy ciasto jasme pozniej ciasto ciemne i ukladamy sliwki. pieczemy 60 minuy w tem. 180 st.z 3\\4 l mleka gotujemy 2 budynie .wylewamy na przestygle ciasto .polewamy polewa i posypujemy orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 27.09.2010 23:20
nie przeczytałas dokladnie regulaminu? ze tu sie wstawia swoje zdjecie a nie skany z gazet! widac fakture papieru!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak