Stek wieprzowy w sosie serowym

Stek wieprzowy w sosie serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    2 łyżki
  • ser pleśniowy

    200 g
  • śmietana

    250 ml
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • schab

    4 (steki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej mieszamy z musztardą i tymiankiem. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia i zalewamy przygotowana wcześniej mieszanką, przykrywamy i odstawiamy na 3 h do lodówki.

Wino wlewamy do ustawionego na ogniu garnka, odparowujemy do połowy. Wlewamy śmietane i znowu odparowujemy płyn do połowy. Dodajemy pokrojony w kostkę ser, zdejmujemy garnek z ognia i mieszamy sos łyzką, az do rozpuszczenia sera. Steki grilujemy lub pieczemy w piekarniku. Podajemy z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

25.02.2011 14:32
przepis na pięć:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat