Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 kg
ciasto francuskie 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
ząbek czosnku 4 szt
majeranek, sól, pieprz do smaku
gin 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w cieście francuskim

Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 2 h.

Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie smażenia gin. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem. Zlepiamy brzegi.

Pieczemy 35 min w temp 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 09.12.2011 20:40
pyszna
maryśka 09.12.2011 20:40
pyszna
Tomasz17 03.01.2011 19:03
propozycja mi znana, ale zamiast ginu proponuję wiśniówkę :) daje większy i intensywniejszy aromat
Magdalena80 18.11.2010 11:26
ciekawa propozycja
Jaheira11 18.11.2010 11:21
chętnie spróbuję
Smakosz6 06.09.2010 23:16
mniam
kasiurek 15.07.2010 10:38
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak