Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane roladki z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło do smażenie ,2 łyżki śmietany ,sól ,pieprz mielony ,sos sojowy
ziele angielskie 3 szt.
mąka 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
natka pietruszki 4 łyżki
korniszony 2 szt.
pierś z kurczaka 1 szt.
pieczarki 8 szt.
parówki cienkie 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka rozciąć na pół wzdłuż. Rozklepać. Posolić, popieprzyć. 3 pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle. Do pieczarek dodać jajko, 2 łyżki usiekanej pietruszki, tyle bułki tartej aby farsz był ścisły. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na pierś. Zwinąć 2 roladki. Związać nicią. Obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano. Włożyć do garnuszka. Dodać pokrojone korniszony, 2 łyżki usiekanej pietruszki, podsmażone pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w plasterki parówkę, ziele angielskie, liść laurowy, musztardę. Zalać 1 szklanką wody. Dusić 30 minut. Doprawić sosem sojowym i śmietaną. Wyjąć roladki z sosu. Delikatnie zdjąć nitki. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 29.04.2011 23:40
wygląda rewelacyjnie
Jolanta40 27.09.2010 08:24
ależ apetyczne :)
Małgorzata113 26.09.2010 19:14
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak