Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cremoselle z brzoskwinią :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinia 1 szt.
masło 1 łyżka
ser pleśniowy 1 szt., z zielonym pieprzem
Pieprz czarny mielony Prymat
konfitura brzoskwiniowa
sos sojowy
czarne oliwki kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cremoselle z brzoskwinią :

Pomysł na szybką , smaczną kolację . Można użyć innego okrągłego sera z białą pleśnią i zielonym pieprzem .
Na patelni rozpuścić masło. Dodać konfiturę brzoskwiniową , kilka pokrojonych czarnych oliwek. Wlać 2-3 łyżki sosu sojowego. Podgrzewać aż sos się zagęści. Doprawić sosem sojowym i pieprzem tak by był słodko-pikantny.
Brzoskwinie obrać delikatnie ze skórki. Przekroić na pół i usunąć pestkę . Każdą połówkę brzoskwini przekroić na dwa plastry. Wierzchnie kawałki brzoskwini ozdobnie ponacinać. Na talerzu ułożyć grubsze plastry brzoskwini , na to przekrojony na pól ser. Przykryć porozcinanymi kawałkami brzoskwini .Posypać pokrojonymi czarnymi oliwkami. Ozdobić zielonym listkiem selera. Oblać wokół sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.07.2011 08:14
pleśniowy serek w tak doborowym towarzystwie - to musi być przepyszne !!!
Sylwia56
Sylwia56 08.06.2011 09:30
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak