Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany Camembert z ananasem na ostro

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas 4 szt.
camembert 1 szt.
jajko 1 szt.
sos sojowy 1 łyżeczka
sok ananasowy z puszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany Camembert z ananasem na ostro

Bardzo lubię sery pleśniowe . Same, w sałatkach i takie smażone .A ,że lubię również owoce z pieprzem na ostro to takie zestawienie smaków bardzo mi pasuje.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa .Wlać syrop i sos sojowy. Posypać mielonym pieprzem .Chwilę dusić . Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z obu stron .cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć. Sos na patelni dusić aż zredukuje objętość o połowę .Przekroić Camembert na pół ( na grubości ).W środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas zagłębił się w ser. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .Podawać na ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 21.07.2011 17:07
ciekawe
Emilia22 28.09.2010 12:29
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak