Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiówka podkarpacka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 20 dag
rosół drobiowy 1,2 litra
jajko 4 sztuki
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiówka podkarpacka

Rosół zagotować, dodać posiekany szczaw. Gotujemy 15 minut. Rozprowadzamy śmietanę w zupie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Podajemy z gotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 25.02.2013 19:59
Pyszna zupa.
aginaa 28.09.2010 17:44
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak