Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba glazurowana orientalnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z makreli świeżej 4
sok grejpfrutowy 60 ml
sos sojowy 3 łyżki
woda 25 ml
cukier 2 łyżeczki
sok z limonki 20 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba glazurowana orientalnie

Soki grejpfrutowy i limonkowy mieszamy. Filety ułożone w płaskim naczyniu zalewamy wymieszanymi sokami tak aby przykrywało rybę. Marynujemy 15 min. Po tym czasie do marynaty dolewamy sos sojowy i filety odstawiamy na kolejne 15 min. Na rozgrzanym oleju kładziemy filety ryby i smażymy z dwóch stron po 2-3 min. Następnie do marynaty dodajemy wodę i cukier, mieszamy, dolewamy do smażących się ryb i całość dusimy 7 min. W tym czasie ryby pokryją się glazurą. Można podawać udekorowane plastrami limonki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 14.04.2012 15:32
Kurcze, muszę poszukać świeżej makreli :)
Grażyna13 03.02.2012 10:55
Lubię takie smaki :)
Mariusz10 24.12.2011 09:45
smaczna
Smakosz6 28.10.2011 09:30
mniam
IZABELA29 31.01.2011 15:14
poproszę kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak