Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane marchewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet ryżowy 200 ml
cukier 1/3 szklanki
sól 1/3 łyżeczki
marchewki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane marchewki

Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Ocet zagotowujemy z cukrem i solą i tak przygotowaną gorącą zalewą polewamy marchewki. Przykrywamy i marynujemy cały dzień. Wieczorem lub najlepiej następnego są gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.10.2012 09:52
taka przekąska ...
ben-ka 16.10.2012 10:18
coś nowego jak dla mnie.
BernadettaP 14.04.2012 15:34
Super, zwłaszcza takie małe marcheweczki :)
caroline1983 10.06.2011 20:42
Ja dodaje jeszcze cynamon i goździki i pasteryzuję marchewke w słoikach. Zalewa może nie jest identyczna ale też słodko kwasna.
kriso 25.03.2011 08:26
ciekawy przepis
krzyniu1984 07.12.2010 07:52
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak