Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

opakowanie kebab gyros
sól i pieprz
30dag karkówki
woda
ryż 1 torebka
rosół z kury 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z ryżem

Karkówkę kroimy w małe kawałeczki.
Doprawiamy przyprawą dogyrosa, solą i
pieprzem. Smażymy, aż karkówka będzie
miękka. Kostkę rosołową zalewamy szklanką
wody. Karkówkę zasypujemy torebką ryżu i
zalewamy bulionem z kostki. Dusimy około
20 min, do momentu kiedy ryż będzie miękki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiulka20088 28.10.2010 07:52
fajne i smaczne połączenie
gusia1000 29.09.2010 16:18
Znakomite jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak