Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japońska sałatka ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 500 g
ocet ryżowy 4 łyżki
cukier 2 łyżeczki
sól
imbir starty 15 g
woda zimna 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Japońska sałatka ogórkowa

Ogórki kroimy wzdłuż w ćwiartki i pozbywamy się gniazd nasiennych. Następnie kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy do salaterki. Ocet mieszamy z wodą, przyprawiamy solą i cukrem. Dodajemy świeżo starty imbir, mieszamy i tak przygotowanym sosem polewamy ogórki. Sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce na godzinkę i gdy smaki się przejdą podajemy do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 09.05.2012 22:18
ciekawe
Joanna108
Joanna108 13.12.2011 11:48
bardzo ciekawa wersja ogóreczków, dlatego trafia do Mojej Księgi
ben-ka 11.01.2011 12:35
Nie jadłam tak przyrządzonych ogórków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak