Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurczaka chińska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 2
włoszczyzna
imbir starty 10 g
sos sojowy 4 łyżeczki
pierś z kurczka 40 dag
marchew 15 dag
seler korzeniowy 15 dag
por (biała część) 15 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurczaka chińska

Z porcji rosołowej, włoszczyzny, cebuli gotujemy wywar. Usuwamy warzywa z cebulą i dodajemy starty imbir i łyżeczkę sosu sojowego. Zagotować. Piersi kroimy w paski, mieszamy z resztą sosu sojowego i dodajemy do zupy. Marchew z selerem kroimy w słupki, por kroimy w piórka i również dodajemy do zupy. Całość gotujemy ok 20 min. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 14.06.2012 11:56
wsmaczna
BernadettaP 07.11.2011 07:55
smaczna :-)
hastalavista 08.04.2011 00:50
fajne połączenie składników :)
Motorek 07.03.2011 09:21
lubię chińskie potrawki
Iwona51
Iwona51 26.02.2011 07:01
pycha
IZABELA29 30.10.2010 14:58
z podanych składników wyjdzie na pewno pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak