Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z kiekłasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3 szt
sos sojowy 2 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat
cebulki małe 5 szt
boczek 1 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z kiekłasy

Kiełbasę kroimy w plasterki o szerokości około jednego centymetra i marynujemy przez noc w marynacie (zobacz mój przepis na marynatę) lub jeśli nie mamy na to czasu, skrapiamy pociętą kiełbasę sosem sojowym i posypujemy przyprawą do grill’a.

Plasterki boczku kroimy na pół, żeby uzyskać mniejsze kawałki, a cebulę w prążki.

Nabijamy na „patyk” (długi lub kilka mniejszych) kolejno: plaster kiełbasy, pół plasterka boczku złożonego na pół, cebulę itd., aż skończą się składniki.

Grillujemy ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 04.06.2012 19:04
pyszne !
wiola333 28.01.2012 09:43
super
Goya 15.06.2011 21:33
ładnie
ZEWA 01.05.2011 12:05
chyba w tytule wdarł się chochlik
ZEWA 01.05.2011 12:04
robię podobnie
wedith1 14.02.2011 12:35
Fajne i pomysłowe!
Mysiunia 27.01.2011 16:03
pychotka! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak