Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z otrębami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 1/4 filiżanki otrąb owsianych,
1 filiżanka mąki pszennej,
1 1/2 filiżanki chudego mleka,
2 białka jajek,
2 łyżeczki miodu
olej 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z otrębami

Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Wymieszać suche składniki. Zmieszać mleko i pozostałe skladniki w mikserze i dodać do suchych. Włożyć do papierowych foremek i ułożyć na blasze. Piec ok. 15 minut. Można dodać rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak