De volaille

De volaille

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    800 g
  • jajko

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • mąka do panierowania

    do smaku
  • tarta bułka

    do smaku
  • masło

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyta i osuszona połówke piersi lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Z masła, suszonych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i czosnku robimy masło ziołowe. Grudkę masła ziołowego układamy na płacie piersi i zwijamy w rulonik. Obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smazymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

25.02.2011 14:24
przepis na pięć:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat