Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczka w marynacie ziołowo-czosnkowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczka 1 kg
oliwa 1/5 szklanka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki
pesto

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczka w marynacie ziołowo-czosnkowej

Udka oczyszczamy. Cebulę siekamy, czosnek miażdżymy. Składniki marynaty łączymy ze sobą, schładzamy w lodówce i nacieramy nią mięso. Pozostawiamy go w marynacie najlepiej na noc. Na drugi dzień zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak