Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tuńczyk z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 dag
4 łyżki posiekanych migdałów
2 łyżki mąki
mleko 250 ml
szczypta słodkiej mielonej papryki
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: tuńczyk z brokułami

Małe różyczki brokułów gotuj 2 minuty w osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
Migdały smaż na maśle około 1-2 minuty. Wyjmij z patelni, a tłuszcz po smażeniu oprósz mąką, lekko zasmaż. Mieszając powoli dolewaj mleko. Gotuj około 4-5 minut, aż sos zgęstnieje. Zachowaj łyżkę migdałów, resztę wsyp do sosu.
Brokuły ułóż w formie żaroodpornej, dodaj osączonego z zalewy tuńczyka. Całość zalej sosem. Posyp odłożonymi migdałami i odrobiną papryki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180. Zapiekankę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 29.06.2011 22:23
mniam
Sylwia88 25.12.2010 10:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak