Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe Brownies

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 g
kakao naturalne 2 łyżki
masło pokrojone w kostkę 150 g
cukier 350 g
rozpuszczonej czekolady 70% kakao + 50g połamane w kawałeczki 150 g
orzechy włoskie 80 g
jajko 4 (roztrzepane)
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe Brownies

Mąkę mieszamy z kakao. Masło rozpuszczamy z cukrem, ściągamy z gazu. Następnie dodajemy jajka i mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Dodajemy rozpuszczona czekoladę i orzechy - mieszamy. Na koniec po trochu dodajemy make z kakałem cały czas mieszając. Formę (w przepisie pisze, ze szklana 35x30cm, ale ja robie w metalowej) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia tak, aby wystawał. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto i posypujemy kawałkami czekolady. Pieczemy 30-35min w 180st (termoobieg) lub 200st (bez termoobiegu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 06.08.2012 20:05
pyszotka - jak dla mnie !!!
Grazyna0211 09.04.2011 11:30
fajne są ciasta tego typu
eli82 15.03.2011 09:21
dobre
danusia19671 11.11.2010 10:39
uwielbiam
mari 02.11.2010 20:25
uwielbiam brownies:)
hastalavista 13.10.2010 01:54
ale fajne :)
kasiurek 05.10.2010 13:15
uwielbiam brownies te wyglądaja pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak